Littekens door ongeval of operatie en oedeem na operaties
Littekens kunnen niet mooi genezen zijn. Ze zijn dik, bobbelig, breed, opvallend rood, etc. Zowel uitwendig als inwendig kunnen er verklevingen ontstaan en die veroorzaken meestal veel pijn klachten. Door een ongeluk(je) of tijdens operaties kunnen zenuwen beschadigd worden. Herstel hiervan kan maanden duren en soms zelfs uitblijven. Na een operatie kan oedeem ontstaan dat niet goed weg kan en zo de mobiliteit in de weg staat. Dit is goed met bloedzuigers te behandelen.

 CAM02176.jpg   litteken2.jpg     litteken3.jpg De tachtig tot honderd stoffen die bloedzuigers inspuiten werken vijf tot acht centimeter diep in het weefsel door. De stoffen maken het weefsel zacht en glad, ze lossen de (inwendige) verklevingen op en bevorderen het herstel van zenuwen, zonder (extra) operatie. Voor de behandeling met bloedzuigers maakt het niet uit of het om een nieuw of oud litteken gaat. Bloedzuigers stimuleren de lymfe afvoer en bij oedeem zorgen zij dat de lymfe weer kan gaan stromen.
 
q_bv16-1.jpg

Wat kun je voelen bij littekens die slecht genezen zijn:
  • De plek voelt gevoelloos aan of het tintelt steeds
  • De huid is koud of juist rood en warm
  • Er is bewegingsbeperking omdat de huid te strak zit
  • Er is pijn op en om de plaats van het litteken of er is uitstraal pijn
  • Er is zenuwbeschadiging ontstaan waardoor er uitstraal pijn naar andere delen is, etc.
 
Bij de behandeling wordt het lymfekanaal in het onder of bovenlichaam opengezet en worden op het litteken bloedzuigers gezet. De interval tussen de behandelingen is zeven tot veertien dagen. Meestal zijn twee tot vijf behandelingen nodig.
       
CAM06086.jpg  CAM06090-1.jpg