Home » De behandeling/Contra Indicaties » Belangrijke behandel informatie

Wat wel en niet doen voor de behandeling:

  • Gebruik op de dag van behandeling op de te behandelende plaatsen geen olie, bodylotion of crème of parfum. De huid moet schoon zijn.
  • 2 uur voor de behandeling niet roken of alcohol drinken.
  • Trek voor de behandeling makkelijk zittende en ruime kleding aan. Een joggingbroek en een ruim vallend T-shirt of blouse bijvoorbeeld (de behandelde plekken worden verbonden in verband met het nabloeden, dan is strakke kleding niet praktisch). CAM00518.jpg
  • Bloedverdunnende medicatie zoals aspirine of acetylsalicylzuur minimaal een dag van te voren stoppen.
  • Andere bloedverdunners 1-2 dagen voor de behandeling in overleg met de trombosedienst minderen of stoppen.
  • Sommige medicijnen kunnen niet samen met een bloedzuigerbehandeling gebruikt worden. Zie ook contra-indicaties op de website.

Op deze site staat een behandelovereenkomst. Hiervan moet u voor de behandeling kennis nemen.

De ondersteunende werking van Gemberthee
Om de ontgiftende werking van de behandeling te ondersteunen kunt u voor de behandeling en een aantal dagen/weken na de behandeling verse gemberthee drinken. Gember(thee) helpt met name de lever te ontgiften, de spijsvertering te verbeteren en helpt de nieren om hun afvalstoffen kwijt te raken. Gember heeft ook een preventieve werking bij het voorkomen van o.a. lever, maag en darmkanker. Hoe u gemberthee maakt leest u hier.

 

Hoe vaak wordt een bloedzuiger gebruikt?
Sinds bloedzuigers een medicinaal product zijn (2005) vallen zij onder de Europese geneesmiddelen wet waarin staat dat: 'medische producten in aanraking geweest met menselijk bloed mogen niet nogmaals voor mensen gebruikt worden'. Hier vallen bloedzuigers nu ook onder. Bloedzuigers worden dus maar een keer gebruikt. Na gebruik plaats ik ze in een koude koelkast, zo raken zij in hun natuurlijke winterslaap. Na een aantal dagen gaan ze in de diepvries waar ze overlijden en voer ik ze af. In de natuur sterven heel veel dieren tijdens de winterslaap en dit is een pijnloze dood. Biologen hebben uitgezocht dat dit een pijnloze dood is.