Lymfe en lipoedeem

Lymfe oedeem is het stagneren van de lymfe afvoer waardoor plaatselijk zwelling ontstaat. Dit komt vaak voor na operaties of ander trauma. Ook kan het een gevolg zijn van chemotherapie en of bestraling. Lymfeoedeem kan ook ontstaan bij lipoedeem.

Systemisch lymfe oedeem
Systemisch lymfe oedeem is vocht vasthouden in het hele lichaam en met name in de benen, buik en armen zonder aanwijsbare oorzaak. De huid voelt erg strak gespannen en doet zelfs zeer bij aanraken (vooral de benen). Door de diep reinigende werking van de bloedzuigers en hun hormoon-regulerende werking is dit vaak zeer goed te behandelen.

Lymfeoedeem behandel ik op de aangedane plekken en ik behandel de lymfe in boven of onderrug. Meestal zijn 3 tot 8 behandelingen nodig.

Lipoedeem is een probleem/stoornis in de vetafbraak. Waarschijnlijk gaat het om een hormonale auto-immuunreactie. Hierdoor komt er een onevenredig sterke vocht- en vetafzetting op met name de benen, billen en heupen. Deze plekken zijn vaak erg pijnlijk bij aanraken en als er sprake is van ernstig lipoedeem wordt het lopen erg moeilijk. Door het lipoedeem stagneert vaak de lymfe en is er dus sprake van een gecombineerd probleem.

Lipoedeem is een ernstige aandoening en vraagt een aanpak op meerdere fronten waarvan een aantal keren behandelen met bloedzuigers een belangrijk onderdeel kan zijn.

  • Bij lipoedeem bekijken we samen het voedingspatroon en passen dit aan.
  • Ik zoek uit welke supplementen nodig zijn om de tekorten aan te vullen.
  • Worden passende homeopathische middelen uitgezocht.
  • Worden bloedzuigers ondersteunend ingezet.

Lipoedeem is een aandoening die tijd en inzet vergt maar dan wel tot positieve resultaten leidt in de zin van pijn vermindering en het proces vertragen.

  CAM08682.jpg CAM06042-1.jpg