Het kweken van Bloedzuigers
De Medicinale bloedzuiger wordt tegenwoordig in speciale kwekerijen gekweekt. Van oorsprong komt de medicinale bloedzuiger, de Hirudo medicinalis, voor in Europa. Ooit kwamen ze ook voor in Nederland maar hier zijn ze rond 1900 door het veelvuldige gebruik en de slechte waterkwaliteit uitgestorven.

Nu komen de meeste bloedzuigers uit uit Centraal Europa en Mexico. De bloedzuigers, de Hirudo Medicinales, die ik gebruik komen van de bloedzuigerkwekerij uit Biebertal  Duitsland. Hier worden de bloedzuigers in speciale op de natuurlijke leefomgeving lijkende kweekvijvers gehouden. Zie hiervoor ook de filmpjes bij media. 20180630_110454-1.jpg

Omdat er zulke goede resultaten met bloedzuigers bereikt worden is in 2005 de bloedzuiger in Duitsland officieel toegelaten als geneesmiddel. Er zijn inmiddels vele betrouwbare (meestal uit Duitsland en Rusland) wetenschappelijke onderzoeken naar de medicinale werking van de bloedzuiger gedaan. Zie ook bij media.

bloedzuigers2-1.jpgUit deze onderzoeken blijkt dat bij alle acute en chronische gewrichtsklachten, reuma, artritis, artrose en slijmbeursontstekingen en meer de behandeling zo goed werkt dat operaties vaak niet meer nodig zijn en medicatie verminderd of gestopt kan worden. Daarnaast worden bij diverse chronische ziekten, huidklachten, menstruatie en hormonale  klachten, infecties goede en snel genezende resultaten geboekt. Zie hiervoor behandelvoorbeelden.

In Duitsland is een bloedzuigerbehandeling in het ziekenhuis of bij een Heilpraktiker een heel normale behandeling. Door behandelingen met bloedzuigers kunnen operaties zoals een kunstknie of heup vaak voorkomen worden.
Omdat in Duitsland de bloedzuiger als een geneesmiddel wordt gezien moeten zij aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen voordat ze verkocht mogen worden. Een bloedzuiger wordt maar eenmaal voor een behandeling gebruikt.