Behandelduur acute klachten  
Acute klachten zijn bijvoorbeeld:
Kneuzingen, verstuikingen, zwellingen, breuken, abcessen, ontstoken wonden,  acute slijmbeursontstekingen, wortelkanaal of zenuwontsteking, acute hernia, spit, na operaties, dreigende amputaties, etc.
Bij acute klachten kan er direct op de pijnlijke plekken behandeld worden. Meestal zijn maar één tot vier behandelingen nodig met een interval van twee tot zeven dagen. Vaak merk je na één of twee behandeling al heel erg duidelijk verbetering.
Een reactie:
"Met sporten gevallen en een flink gekneusde enkel. Enkel was heel dik, ik kon er niet meer op staan. Bij de spoedeisende hulp zeiden ze dat ik het tien dagen niet mocht belasten en dat herstel wel acht tot twaalf weken kon duren.  SuSanna heeft er zes bloedzuigers opgezet en drie dagen later weer. Op de vijfde dag kon ik mijn voet weer belasten en na tien dagen liep ik weer gewoon. Ik heb er ook geen zwakke enkel aan over gehouden".
 
Behandelduur chronische klachten
Chronische klachten zijn alle klachten die langer dan 2 á 3 maanden bestaan en weinig verbetering laten zien of zelfs verslechteren.
Bij chronische klachten is het moeilijk om van te voren in te schatten hoeveel behandelingen nodig zijn. Dit hangt af van de duur van de klachten en de complexiteit van de klachten en of er orgaan of zenuwschade is.
Meestal is na 1 á 4 behandelingen een positief resultaat merkbaar. Vaak zijn vijf tot tien behandelingen voldoende maar het kunnen er ook meer of minder zijn, dit verschilt per persoon.
chronische klachten zijn bijvoorbeeld: artrose en slijtage van gewrichten, reuma, oorsuizen, migraine. Chronische hoofdpijn, hernia, slijmbeursontstekingen, gewrichtspijnen. Fibromyalgie, (poly)neuropathie, dystrofie, spataderen, auto-immuunziekten, etc.
 
Systemisch behandelen
Chronische klachten worden in eerste instantie systemisch behandeld.  De eerste behandeling is het openzetten van de lymfe kanalen in onder en of bovenrug. De tweede behandeling is de behandeling van de lever. Na het behandelen van de lymfekanalen en de lever voelt u zich vaak al een stuk beter en energieker en heeft u meestal al minder pijnklachten. De vervolgbehandelingen richten zich meer op de diverse pijnlijke plekken. 
Bij chronische klachten is er al langere tijd sprake van pijn, energie afname, slechte lymfe doorstroming en verminderde leverwerking. Hierdoor ontstaat ophoping van afvalstoffen in de lymfe en een matig tot slecht werkend immuunsysteem. Het is erg belangrijk dat het lichaam eerst zijn gif- en afvalstoffen goed kwijt kan om zo weer tot beter functioneren te kunnen komen.
 
Bloedzuigers reinigen en ontgiften. Ze stimuleren en activeren het immuunsysteem en zelfgenezend vermogen en voegen lichaamseigen stoffen toe, die stimulerend en genezend werken. 
                                                   CAM07547.jpg