Home » Veel gestelde vragen. De FAQ

Is de behandeling pijnlijk?
Nee het is niet pijnlijk. De eerste paar minuten voelt u een wat brandnetelachtig gevoel. Daarna eigenlijk niets meer, misschien zo nu en dan een prikje. 20180602_204302.jpg
Zie ook:
Verloop van behandeling.
Kruipen ze over je heen?
Nee, ik zet ze op de plek waar ze moeten komen en daar blijven ze zitten. Ze gaan dus niet kruipen of wandelen. Ze kriebelen ook niet. Eigenlijk merk je er niet zo heel veel van.
Hoeveel bloedzuigers worden er per behandeling gebruikt?

Per behandeling worden meestal tussen de 4 en 10 bloedzuigers gebruikt. Dit is afhankelijk van de klacht en de conditie van de persoon. Alleen voor kaakproblemen worden meestal maar 1 á 3 bloedzuigers gebruikt.

Hoe groot is het wondje en blijf je het lang zien?
Ze maken een heel klein wondje van ongeveer 2 mm doorsnede, en maar 1,5 20161018_105134.jpgmillimeter diep. (Een mug steekt dieper). De wondjes lijken op het logo van Mercedes; een sterretje. Na een week of twee is het genezen en bij de meeste mensen trekt het kleine litteken na twee weken tot drie maanden helemaal weg. Heel soms blijft er een klein wit plekje over of een klein bultje. 

Is bloedzuigertherapie geschikt voor iedereen?
Bloedzuigertherapie is geschikt voor kinderen, volwassenen en huisdieren tenzij er contra-indicaties zijn. 

Zie ook: Contra-indicaties.

Kun je van te voren bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn?
Ik kan een indicatie geven na de anamnese (vraaggesprek waarbij alle klachten in beeld worden gebracht). Hoeveel behandelingen het er precies worden hangt af van de klachten waarmee men komt en hoe de reactie op de behandelingen is.   Marjo.jpg      Zie ook: Behandelvoorbeelden  
Heel erg in het algemeen zou je kunnen zeggen:

Acute klachten: twee tot vier behandelingen.

Chronische klachten: vier tot acht of meer behandelingen.

Zie ook: Is het acuut of chronisch

Na hoeveel behandelingen merk je resultaat?

Bij acute klachten merk je na de eerste of tweede behandeling al positief resultaat.

Bij een chronische klacht ervaart 50% van de mensen al na de eerste of tweede behandeling een positief resultaat en de rest pas na de tweede, derde of vierde behandeling. 

Werkt het nou echt?
Ja, het werkt echt. Er is en wordt heel veel onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt dat het bij een erg groot deel van de mensen gewoon goed tot zeer goed werkt. In o.a. Duitsland, Rusland, Indië, Indonesië, etc, etc is dit een gewone reguliere therapie. Het slagingspercentage bij deze therapie ligt erg hoog. Zeker 90% van de mensen heeft er veel baat bij.

Ook in mijn gastenboek kun je lezen over de ervaringen van mensen. 

Gaat het nou om het bloed wat ze uit je halen? Is het een soort aderlaten?
Nee, het gaat eigenlijk niet om het beetje bloed dat zij nemen. Het gaat om de 20170202_105740.jpgmeer dan tachtig á 100 verschillende stoffen die zij inspuiten. Deze stoffen zorgen o.a. dat je eigen immuunsysteem weer aan het werk gaat, de lymfe gereinigd wordt en stoffen die je tekort hebt aangevuld worden.
Waarom is het nabloeden belangrijk?
Het nabloeden bestaat uit 65% lymfe vocht en maar 35% uit bloed. Je verliest dus maar heel weinig bloed. Bij het nabloeden verlies je wel heel veel afvalstoffen en bacteriën. Omdat je veel lymfevocht verliest lijkt het heel veel. 20170613_111016.jpg

Na operaties, kneuzingen en breuken voorkomen de bloedzuigers stuwing en oedeem van het weefsel door de genezende stoffen die zij inspuiten en dat versnelt het genezingsproces aanzienlijk. 
CAM09167-kopie.jpg
Zijn bloedzuigers ook een soort reinigings of detox kuur?
Ja, bloedzuigers reinigen en ontgiften, vullen nuttige lichaamseigen stoffen aan en stimuleren en activeren het immuunsysteem. Zo raak je afvalstoffen kwijt en kom je beter in balans en krijg je meer energie. Mensen die een detox kuur volgen zetten vaak ook bloedzuigers 1 á 2 keer in.
Wordt er veel onderzoek naar de werking van bloedzuigers gedaan?
Ja zowel in Duitsland als in Moskou (maar ook in Amerika, Engeland) werken onderzoeksteams samen om steeds meer over de bijzondere werking te weten te komen. Zie ook: Media voor diverse artikelen en studies.

Waar kan ik je aan het werk zien? Bij de menuknop Media. Daar staan verschillende filmpjes waarbij je mij aan het werk ziet.

Hoe vaak wordt een bloedzuiger gebruikt?
Sinds bloedzuigers een medicinaal product zijn (2005) vallen zij onder de Europese geneesmiddelen wet waarin staat dat: 'medische producten in aanraking geweest met menselijk bloed mogen niet nogmaals voor mensen gebruikt worden'.CAM08917.jpg

Hier vallen bloedzuigers nu ook onder. Bloedzuigers worden dus maar een keer voor mensen gebruikt. Na gebruik plaats ik ze in een koude koelkast, zo raken zij in hun natuurlijke winterslaap. Na een aantal dagen gaan ze in de diepvries waar ze overlijden en voer ik ze af. In de natuur sterven heel veel dieren tijdens de winterslaap en dit is een pijnloze dood. Biologen hebben uitgezocht dat dit een pijnloze dood is. 
Kun je bloedzuigers niet in de natuur uitzetten? 

Helaas mag dat niet. Deze bloedzuigers komen in Nederland niet meer voor en je mag niet, niet inheemse dieren uitzetten in de natuur. Ze hebben hier geen natuurlijke vijanden (meer).

Hoeveel kost een behandeling?
Zie ook: Tarieven en contact.

Op de site staat een behandelovereenkomst en een privacy beleid. Het is aan te reden deze voor de behandeling te lezen.

                                                    YOUDID-SuSannaOldersma-09.JPG