In 2013 heb ik mijn  bevoegdheid tot bloedzuiger therapeut behaald. Daarmee was ik samen met een heel klein groepje één van de eerste bloedzuiger therapeuten in Nederland.

Sabine Hahn heeft 'de bloedzuigertherapie' vanuit Duitsland in Nederland geïntroduceerd. Sinds acht jaar geeft zij regelmatig samen mij cursus aan geïnteresseerden en therapeuten. Voor meer informatie over de cursus kunt u contact met mij opnemen.

Is bloedzuigertherapie geschikt voor iedereen?
Bloedzuigertherapie is geschikt voor kinderen, volwassenen en (huis)dieren tenzij er contra-indicaties zijn. Zie ook:Contra-indicaties.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee het is niet eng of pijnlijk. Ik zet de bloedzuiger op de plek waar ik hem hebben wil. youdid-susannaoldersma-02.jpgHet 'aanbijten' van een bloedzuiger voelt als een speldenprikje. Sommige mensen omschrijven het alsof je door brandnetels of een mug gestoken wordt. Er kan een iets jeukerig of branderig gevoel ontstaan dat na ongeveer vijf minuten wegtrekt. Een bloedzuiger is een parasietje die zijn gastheer geen kwaad of pijn wil doen. Dus zij zorgen zo snel mogelijk dat u weinig tot geen last meer van ze hebt.

De bloedzuigers maken een klein en oppervlakkig wondje van 1 á 2 mm diep in de huid en zuigen zich vast. Ze gaan dan niet meer van die plek af. Het wondje ziet eruit als het embleem van Mercedes; een soort sterretje. img_20201015_162053.jpg

Ik blijf tijdens de behandeling bij u, u bent dus niet alleen met de bloedzuigers. Ik vang de volgezogen en afvallende bloedzuigers op en leg gelijk een watje op het bloedende plekje.

Kruipen ze over je heen?
Nee, ik zet ze op de plek waar ze moeten komen en daar blijven ze zitten. Ze gaan dus niet kruipen of wandelen. Ze kriebelen ook niet. Eigenlijk merk je er niet zo heel veel van.

Zie ook: De behandeling/contra-indicaties

Wat houdt het nabloeden in en waarom is dat goed?
De kleine wondjes bloeden na. Dit is pijnloos en is juist goed. Met het nabloeden worden o.a.

  • lymfevocht met daarin afvalstoffen/bacteriën afgevoerd cam01270-kopie-2.jpg
  • Stuwing van het weefsel voorkomen
  • De doorbloeding in het pijnlijke lichaamsdeel bevorderd.

Het nabloeden houdt meestal 8 tot 12 uur aan.  In totaal (tijdens en na de behandeling) verliest u ongeveer 4 tot 6 ml bloed per gebruikte bloedzuiger. Verder verliest u  vooral veel lymfevocht.
De behandelde plekken worden door mij goed verbonden en dit verband laat u minimaal 8 tot 12 uur zitten. Soms moet u het verband 2 of 3 keer verschonen. De volgende dag mag u gewoon gaan douchen.

Hoeveel bloedzuigers worden er per behandeling gebruikt?    De eerste behandeling is meestal met 4 à 6 bloedzuigers en word je op één plaats behandeld. Bij de vervolgbehandelingen worden meestal tussen de 4 à 10 bloedzuigers gebruikt en kan er eventueel ook op 2 of meer plekken behandeld worden. Dit hangt af van de reactie die men op de behandelingen heeft en iemands conditie.

20180602_204302.jpg 20170613_111016.jpg

Wat voor reacties kun je na de behandeling krijgen?

  • De meeste mensen hebben weinig na-last van de behandeling. Vrij algemeen is dat je je na de behandeling wat loom of moe voelt en het verband een paar keer moet verschonen.
  • Het is ook beter om de dag van de behandeling rustig aan te doen. Doe geen inspannende dingen.
  • Bloedzuigers kunnen je bloeddruk iets verlagen en dan kun je je wat duizelig voelen. Neem een dropje of een kopje bouillon en houd je rustig.
  • De dag erna kan de behandelde plek wat warm en stijf aanvoelen en soms zet het wat op. (met name handen en voeten). Dit zijn allemaal reacties die na een paar dagen verdwijnen.
  • Soms komt het voor dat iemand de klacht waarvoor je kwam als erger ervaart. Ook dit gaat meestal na een paar dagen vanzelf over. Het gaat zeker bij de eerste behandeling vaak wat op en af. Zie ook: Wat te doen na de behandeling.

Hoe groot is het wondje en blijf je het lang zien?
Ze maken een heel klein wondje van ongeveer 2 mm doorsnede, en maar 1,5 á 2 20161018_105134.jpgmillimeter diep. (Een mug steekt dieper). De wondjes lijken op het logo van Mercedes; een sterretje. Bij de meeste mensen trekt het kleine littekentje na twee weken tot drie maanden helemaal weg. Heel soms blijft er een klein wit plekje over of een klein bultje

Kun je van te voren bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn?
Ik kan een indicatie geven na de anamnese hoeveel behandelingen ik denk dat er nodig zijn. Hoeveel behandelingen het er precies worden hangt af van de klachten waarmee men komt en hoe de reactie op de behandelingen is. Voor meer info  Marjo.jpgZie: Behandelvoorbeelden  
Hier heb ik een behandel indicatie bij diverse soorten klachten gegeven. 
Heel erg in het algemeen zou je kunnen zeggen:

Acute klachten: twee tot vijf behandelingen.

Chronische klachten: Dat zijn klachten die al langer dan 2-3 maanden bestaan, reken dan op zeker vier tot acht (of meer) behandelingen.
Zie ook: Is het acuut of chronisch

Na hoeveel behandelingen merk je resultaat?
Dat verschilt per persoon maar heel in het algemeen kun je zeggen.

  • Bij acute klachten merk je meestal na de eerste of tweede behandeling al een verandering/positief resultaat. 
  • Bij een chronische klacht ervaart 50% van de mensen al na de eerste of tweede behandeling een verandering/positief resultaat en de rest pas na de tweede, derde of vierde behandeling.
  • Ook al ervaar je nog geen resultaat er wordt wel hard gewerkt in je lijf en er wordt van alles opgeruimd en dat heeft even tijd nodig.
  • Heel, heel soms komt het voor dat iemand na vier á vijf behandelingen echt geen enkele verandering bemerkt. Dan kunnen we in overleg concluderen dat we de behandeling beter kunnen stoppen.

Gaat het nou om het bloed wat ze uit je halen? Is het een soort aderlaten?
Nee, het gaat eigenlijk niet om het beetje bloed dat zij nemen. Het gaat om de 20170202_105740.jpgmeer dan 80 á 100 verschillende stoffen die zij inspuiten. Deze stoffen werken samen en zorgen o.a. dat je eigen immuunsysteem geactiveerd wordt, de lymfe gereinigd wordt en stoffen die je tekort hebt aangevuld worden. Het nabloeden is wel weer goed, zie hierboven.

Na operaties, kneuzingen en breuken voorkomen de bloedzuigers stuwing en oedeem van het weefsel door de genezende stoffen die zij inspuiten en dat versnelt het genezingsproces aanzienlijk. 
CAM09167-kopie.jpg
Zijn bloedzuigers ook een soort reinigings of detox kuur?

Ja, bloedzuigers reinigen en ontgiften, vullen nuttige lichaamseigen stoffen aan en stimuleren en activeren het immuunsysteem. Zo raak je afvalstoffen kwijt en kom je beter in balans en krijg je meer energie. Mensen die een detox kuur volgen zetten vaak ook bloedzuigers 1 á 2 keer in.

Werkt het nou echt?
Ja, het werkt echt. Er is en wordt heel veel onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt dat het bij een erg groot deel van de mensen gewoon goed tot zeer goed werkt. In o.a. Duitsland, Rusland, Polen, Indië, Indonesië, Azië, etc, etc is dit een gewone reguliere therapie. Het slagingspercentage bij deze therapie ligt erg hoog. Zeker 80 á 90% van de mensen heeft er veel baat bij.   
Zie ook: Media voor diverse artikelen en studies.

Hoe vaak wordt een bloedzuiger gebruikt?
Sinds bloedzuigers in Duitsland als geneesmiddel zijn toegelaten (2005) vallen zij onder de Europese geneesmiddelen wet waarin staat dat: 'Een medische product dat in aanraking geweest is met menselijk bloed mag niet nogmaals voor mensen gebruikt worden, tenzij je het kan steriliseren'.CAM08917.jpg

Onder deze Europese wet vallen de medicinale bloedzuigers. Bloedzuigers worden dus maar één keer voor mensen gebruikt. Na gebruik plaats ik ze in een koude koelkast, zo raken zij in hun natuurlijke winterslaap. Na een aantal dagen gaan ze in de diepvries waar ze overlijden en voer ik ze af. In de natuur sterven heel veel dieren tijdens de winterslaap en dit is een pijnloze dood. Biologen hebben dit uitgezocht. 

Kun je bloedzuigers niet in de natuur uitzetten? 
Helaas mag dat niet. Deze bloedzuigers komen in Nederland bijna niet meer voor en je mag niet, niet inheemse dieren uitzetten in de natuur. Ze hebben hier geen natuurlijke vijanden (meer).

Hoeveel kost een behandeling?
Zie ook: Tarieven en contact.

Waar kan ik je aan het werk zien? 
Onder de menuknop Media. Daar staan verschillende filmpjes waarbij je ook mij aan het werk ziet.

Op de site staat een behandelovereenkomst en een privacy beleid. Het is aan te reden deze voor de behandeling te lezen.

                                                    YOUDID-SuSannaOldersma-09.JPG