Is de behandeling pijnlijk?
Nee het is niet pijnlijk. De eerste paar minuten voelt u een wat brandnetelachtig gevoel. Daarna eigenlijk niets meer, misschien zo nu en dan een prikje.

Kruipen ze over je heen?
Nee, ik zet ze op de plek waar ze moeten komen en daar blijven ze zitten. Ze gaan dus niet kruipen of wandelen. Ze kriebelen ook niet. Eigenlijk merk je er niet zo heel veel van.20180602_204302.jpg
Zie ook:
De behandeling/contra-indicaties
Hoeveel bloedzuigers worden er per behandeling gebruikt?

De eerste behandeling is meestal met 4 à 6 bloedzuigers en word je op één plaats behandeld. Bij de vervolgbehandelingen worden meestal tussen de 4 à 10 bloedzuigers gebruikt en kan er eventueel ook op 2 of meer plekken behandeld worden. Dit hangt af van de reactie die men op de behandelingen heeft en iemands conditie.

Het nabloeden houdt meestal 8 tot 12 uur aan.  In totaal (tijdens en na de behandeling) verliest u ongeveer 4 tot 6 ml bloed per gebruikte bloedzuiger. Verder verliest u  vooral veel lymfevocht.
De behandelde plekken worden door mij goed verbonden en dit verband laat u minimaal 8 tot 12 uur zitten. Daarna mag u gewoon gaan douchen

Wat voor reacties kun je na de behandeling krijgen? De meeste mensen hebben nauwelijks na-last van de behandeling. Vrij algemeen is dat je je na de behandeling wat loom of moe voelt en het verband een paar keer moet verschonen. De dag erna kan de behandelde plek wat warm en stijf aanvoelen en soms zet het wat op. (met name handen en voeten). Dit zijn allemaal reacties die na een paar dagen verdwijnen. Soms komt het voor dat iemand zijn klacht als erger ervaart. Ook dit gaat meestal na een paar dagen vanzelf over. Het gaat zeker bij de eerste behandeling vaak wat op en af. Zie ook: Wat te doen na de behandeling.

Hoe groot is het wondje en blijf je het lang zien?
Ze maken een heel klein wondje van ongeveer 2 mm doorsnede, en maar 1,5 á 2 20161018_105134.jpgmillimeter diep. (Een mug steekt dieper). De wondjes lijken op het logo van Mercedes; een sterretje. Bij de meeste mensen trekt het kleine littekentje na twee weken tot drie maanden helemaal weg. Heel soms blijft er een klein wit plekje over of een klein bultje. 

Kun je van te voren bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn?
Ik kan een indicatie geven na de anamnese hoeveel behandelingen ik denk dat er nodig zijn. Hoeveel behandelingen het er precies worden hangt af van de klachten waarmee men komt en hoe de reactie op de behandelingen is.   Marjo.jpg      

Zie ook: Behandelvoorbeelden  
Heel erg in het algemeen zou je kunnen zeggen:

Acute klachten: twee tot vier behandelingen.

Chronische klachten: Dat zijn klachten die al langer dan 2-3 maanden bestaan zijn vier tot acht of meer behandelingen nodig.

Zie ook: Is het acuut of chronisch

Na hoeveel behandelingen merk je resultaat?

Bij acute klachten merk je meestal na de eerste of tweede behandeling al positief resultaat. Bij een chronische klacht ervaart 50% van de mensen al na de eerste of tweede behandeling een positief resultaat en de rest pas na de tweede, derde of vierde behandeling. Ook al ervaar je nog geen resultaat er wordt wel hard gewerkt in je lijf en van alles opgeruimd. Zeker bij mensen die al langer klachten hebben.

Gaat het nou om het bloed wat ze uit je halen? Is het een soort aderlaten?
Nee, het gaat eigenlijk niet om het beetje bloed dat zij nemen. Het gaat om de 20170202_105740.jpgmeer dan tachtig á 100 verschillende stoffen die zij inspuiten. Deze stoffen zorgen o.a. dat je eigen immuunsysteem weer aan het werk gaat, de lymfe gereinigd wordt en stoffen die je tekort hebt aangevuld worden.

Wat is nabloeden en waarom is dat goed?
De kleine wondjes bloeden na. Dit is pijnloos en is juist goed. Met het nabloeden worden o.a.

  • lymfevocht met daarin afvalstoffen/bacteriën afgevoerd
  • Stuwing van het weefsel voorkomen
  • De doorbloeding in het pijnlijke lichaamsdeel bevorderd.

20170613_111016.jpg

Na operaties, kneuzingen en breuken voorkomen de bloedzuigers stuwing en oedeem van het weefsel door de genezende stoffen die zij inspuiten en dat versnelt het genezingsproces aanzienlijk. 
CAM09167-kopie.jpgIs bloedzuigertherapie geschikt voor iedereen?
Bloedzuigertherapie is geschikt voor kinderen, volwassenen en huisdieren tenzij er contra-indicaties zijn. 
Zie ook:Contra-indicaties.

Zijn bloedzuigers ook een soort reinigings of detox kuur?
Ja, bloedzuigers reinigen en ontgiften, vullen nuttige lichaamseigen stoffen aan en stimuleren en activeren het immuunsysteem. Zo raak je afvalstoffen kwijt en kom je beter in balans en krijg je meer energie. Mensen die een detox kuur volgen zetten vaak ook bloedzuigers 1 á 2 keer in.

Werkt het nou echt?
Ja, het werkt echt. Er is en wordt heel veel onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt dat het bij een erg groot deel van de mensen gewoon goed tot zeer goed werkt. In o.a. Duitsland, Rusland, Polen, Indië, Indonesië, Azië, etc, etc is dit een gewone reguliere therapie. Het slagingspercentage bij deze therapie ligt erg hoog. Zeker 80 á 90% van de mensen heeft er veel baat bij.

Wordt er veel onderzoek naar de werking van bloedzuigers gedaan?
Ja zowel in Duitsland als in Moskou (maar ook in Amerika, Engeland) werken onderzoeksteams samen om steeds meer over de bijzondere werking te weten te komen. Zie ook: Media voor diverse artikelen en studies.

Hoe vaak wordt een bloedzuiger gebruikt?
Sinds bloedzuigers een medicinaal product zijn (2005) vallen zij onder de Europese geneesmiddelen wet waarin staat dat: 'Een medische product dat in aanraking geweest is met menselijk bloed mag niet nogmaals voor mensen gebruikt worden, tenzij je het kan steriliseren'.CAM08917.jpg

Onder deze wet vallen in Europa de medicinale bloedzuigers nu ook. Je kan ze niet steriliseren. Bloedzuigers worden dus maar een keer voor mensen gebruikt. Na gebruik plaats ik ze in een koude koelkast, zo raken zij in hun natuurlijke winterslaap. Na een aantal dagen gaan ze in de diepvries waar ze overlijden en voer ik ze af. In de natuur sterven heel veel dieren tijdens de winterslaap en dit is een pijnloze dood. Biologen hebben uitgezocht dat dit een pijnloze dood is. 
Kun je bloedzuigers niet in de natuur uitzetten? 

Helaas mag dat niet. Deze bloedzuigers komen in Nederland niet meer voor en je mag niet, niet inheemse dieren uitzetten in de natuur. Ze hebben hier geen natuurlijke vijanden (meer).

Hoeveel kost een behandeling?
Zie ook: Tarieven en contact.

Waar kan ik je aan het werk zien? Bij de menuknop Media. Daar staan verschillende filmpjes waarbij je ook mij aan het werk ziet.

Op de site staat een behandelovereenkomst en een privacy beleid. Het is aan te reden deze voor de behandeling te lezen.

                                                    YOUDID-SuSannaOldersma-09.JPG                            

Certificaat Mensen Basis Bloedzuigers
Afbeelding – 1,6 MB 27 downloads
Certificaat Verdieping Mensen Bloedzuigers
Afbeelding – 1,9 MB 26 downloads
Certificaat Dieren Bloedzuigers
Afbeelding – 2,0 MB 25 downloads
Diploma Med Basisvakken
Afbeelding – 1,4 MB 26 downloads